Egyesületünk a 2012. május-júniusi és a szeptember-októberi időszakokban külföldi és magyar fiatalok számára biztosított ingyenes teniszórákat a Fiatalok Lendületben Program segítségével.

Heti két alkalommal, összesen 12 országból, hozzávetőlegesen 60 jelentkező vett részt, többek közt Down kóros fiatalok is. 5 nemzet tagjaival egy nemzetközi futballcsapat is alakult és a városi bajnokságban képviseltette magát. Nem utolsó sorban ősszel egy, a részvételről és a szórakozásról szóló tenisz versenyen és futball bajnokságon vehettek részt a fiatalok, amely felejthetetlen eredményhirdetéssel és közös vacsorával zárult. 
 
A program minden fiatal számára nyitott volt, összesen 100-120-an teniszezhettek, focizhattak velünk, miközben együtt tanultunk, fejlődtünk és jól éreztük magunkat. 


Találkozhattak általunk a különböző kultúrák, a sport, mint “nemzetközi nyelv” segítségével jobban megismertük egymást. A testileg vagy szellemileg korlátozott fiatalokkal is sikerült egymás számára felejthetetlen élményeket szereznünk.
 
A program végezetével kapcsolatban maradtunk a résztvevőkkel és mi is várjuk a következő alkalmat a találkozásra. Bár a szervezési feladatok és edzőként való helytállás új kihívásokat és nagy felelősséget róttak ránk, de a sok új barátság, közös élmények, tapasztalatok és a résztvevőktől kapott egyedi értékek mindenért kárpótolnak bennünket. A résztvevők élménybeszámolóit büszkén tettük közzé program végeztével. >>
 

Látjuk, hogy hasonló programokra nagy az igény, főként a debreceni egyetemista fiatalok körében. Továbbra is azért tevékenykedünk, hogy megvalósítsuk célunkat; hogy a legkedvezőbb sportolási lehetőségeket és feltételeket biztosíthassuk a fiatalok részére és a társadalom minden színterén.