Egyesületünk 2015 óta szervezője az évente megrendezendő Országos Orvos Teniszbajnokságoknak, amely nagy népszerűségnek örvend az orvostársadalom körében. A minden évben megrendezendő versenyre több, mint 100 játékos szokott regisztrálni az ország egész területéről, így elengedhetetlen, hogy a regisztráció és a kapcsolódó fizetés a technika és informatika segítségével a lehető legzökkenőmentesebben működjön. Ehhez járul hozzá egyesületünk Online Versenymenedzsment Rendszere (OVR), amely segítségével minimális emberi munka mellett tudjuk megvalósítani a játékosok regisztrációját, versenyszámokba rendezését, illetve a kapcsolódó fizetési és számlázási folyamatokat. A rendszer segítséget nyújt a készpénzmentes fizetési módok elterjedésében is, mivel a bajnokságra évek óta bankkártyával és utalással is tudnak fizetni a játékosok. A közeljövőbeli fejlesztések pedig a verseny teljes online versenymenedzsmentjét szolgálják, amelyek az automatikus sorsolás és versenyrend kialakításán túl az aktuális, online eredményközlést is lehetővé teszik.

Dr. Klekner Álmos leköszönő elnök beszámolója a 2017-es bajnokságról:

Ragyogó napsütés, Balatonpart, régi barátok, jó szervezés, első osztályú teniszpályák, családi játéklehetőség, élőzenés kerthelyiséges vacsora, érmek, kupák, különdíjak (magyar) tengere… aki eddig esetleg orvos létére nem teniszezett volna, ezután biztos kedvet kap hozzá! Minden év június utolsó hétvégéjén megint összegyűltek a teniszbarát kollégák és a teljes komolysággal megrendezett hivatalos 33. Országos Orvos Tenisz Bajnokság keretei között áldozhattak egy balatoni hétvégén át kedvenc sportjuknak. A minőségi körülményeket a helyszínen autókkal is megjelenő névadóként fellépő LEXUS mellett a hagyományos támogatóink: a Magyar Orvosi Kamara, a Magyar Orvosok Sport Egyesülete, a Magyar Tenisz Szövetség, az Elektronika 77 Kft. és a Clearwater biztosította. Nem csoda tehát, hogy az egész ország területéről több mint 100 hivatalos indulója volt a rendezvények, ami azt jelenti, hogy családtagokkal együtt majdnem 200-an látogattak el a Bajnokságra.

Embert próbáló küzdelmek árán védte meg vagy szerezte meg minden kategóriában az aranyérmet az arra érdemes játékos, és viselheti egy évig a megnyert korosztály 2017. évi Országos Orvos Bajnoka címet. A győztesek neveit a mellékelt táblázat tartalmazza. Szívből gratulálunk minden Bajnoknak!

Emellett számos további díj is gazdára talált: a „Fair play” díjat idén Dr. Soltész János érdemelte meg. A “Dr. Glied Imre vándorserleg”-et Dr. Kovács Péter vihette haza, míg a LEXUS Buda által felajánlott LEXUS hétvége nyertese férfi kategóriában Dr. Pintér András, női kategóriában Dr. Bágyi Kinga lett. A ClearWater által a legsportszerűbb női játékosnak felajánlott ajándék Dr. Tolna Zsuzsannának, és a legsportszerűbb férfi játékosnak, Dr. Boronkai Gusztávnak jutott. Minden jutalmazottnak szívből gratulálunk!

A sportprogramok mellett a Magyar Orvos Teniszezők Társaságának (MOTT) szokásos közgyűlése is lezajlott, melyen az előre jelzett tisztújítás egyhangú szavazással megtörtént és az új elnök Dr. Pethes Ákos lett, illetve a jövő évi helyszínként Budapestet nevezték meg. Minden eredmény, hír, újdonság és képes beszámoló honlapunkon (www.orvostenisz.hu) megtalálható.

Az új elnöknek minél több sikeres versenyszervezést, a játékosoknak jövőre további teniszsikereket kívánunk!

Dr. Klekner Álmos

leköszönő elnök

További információk, képek a www.orvostenisz.hu oldalon találhatók