Második alkalommal került megrendezésre a Play and Stay korosztályos teniszbajnokság Debrecenben, ezúttal egyesületünk szervezésében. A fiatalok három korosztályban nevezhettek és mérhették össze tudásukat. 

A verseny három pályán zajlott. A piros pálya a 2009-es korosztály, a narancs pálya a 2008-as korosztály, míg a zöld pálya a 2006- 2007-es korosztály számára adott lehetőséget a bizonyításra. A verseny hangulatát a kellemes időjárás is emelte. A fiatalok hatalmas energiával és lelkesedéssel vágtak neki a mérkőzéseknek és az utolsó pillanatig kitűnő hangulat uralta a pályákat. Első körben a legkisebbek versenye zajlott le a piros pályán. A kategória első helyén Pete Zsombor végzett, második Orosz Bálint lett, míg a megosztott harmadik helyen, Bihari Áron és Takács Zsombor végeztek.

A narancs pálya négy játékos indult. Közülük első helyen Pete Zsombor végzett, az ezüstérmet Orosz Bálint vihette haza, míg a dobogó harmadik fokára Bódis Bogdán és Iszák Milán állhattak fel.

A legszorosabb és legizgalmasabb mérkőzések a zöld pályán zajlottak. Ebben a kategóriában 18 fiatal vágott neki a megmérettetésnek, hogy egyikük megszerezze az aranyérmet. A csoportkörből 8 játékos jutott be az egyenes kieséses szakaszba. Az első elődöntőt Magyar Krisztián játszotta Szabó Milán ellen. A mérkőzés Krisztián 4:0-s győzelmével zárult. A második elődöntő már nem volt ilyen egyértelmű. Kristóf Zsombor mérkőzött meg Pete Csanáddal. A találkozó hatalmas fordulatokat hozott és egy hihetetlenül izgalmas mérkőzésnek lehettünk szemtanúi. A játékosok mindent megtettek, hogy döntőbe jussanak és 4:4-es állás után tie brake döntött a továbbjutásról. Az izgalmas végjáték Kristóf Zsombor győzelmével zárult 7:4es eredménnyel.

A döntő szintén izgalmasan alakult, gyönyörű labdameneteket és mentéseket láthattunk. A végeredmény 4:1-es Magyar Krisztián győzelmet hozott.

Az helyezést elérő fiatalokon kívül, Kerékgyártó Rebeka Dóra részesült elismerésben, aki a torna legjobb lány versenyzőjének járó díjat vihette haza.

Szeretnénk megköszönni a részvételt a következő játékosoknak is: 

·        Újpál Anita

·         Javellák Nóra

·         Párkányi Ábel

·         Szurdi Márton

·         Bódis Bogdán

·         Perényi Levente

·         Bokor Balázs

·         Varga Dániel

·         Hosszú Kristóf

·         Balla Barnabás

·         Gyöngyösi Erik

·         Zöld Bence

·         Mikolás Titanilla

·         Virág Roland

·         Berkó Botond 

Egyesületünk gratulál a résztvevőknek az elért helyezésekért. Reméljük, hogy a jövőben a legtöbb játékossal találkozhatunk még a versenyeinken.