Máthé Gábor a 27 éves debreceni tehetség gyerekkora óta hódol a tenisznek. Idén januárban a tavalyi után második alkalommal szerezte meg a felnőtt bajnoki aranyérmeta fedett pályás felnőtt magyar bajnokságon párosban, a budapesti Szatmári Adrián oldalán.

Jelenleg az egyik legnagyobb megmérettetésére készül, nyáron Szófiában a 22. Siketlimpián fog részt venni. 4 éve Taipaiben bronzérmes lett, illetve a 3000 résztvevő közül ő kapta a Siketlimpia Fair Play-díját is! A verseny rangjához méltó módon már megkezdte a felkészülést a július 26-án kezdődő eseményre. A nyári Siketlimpiákon egyébként a teniszen kívül 18 sportágban mérettetnek meg a résztvevők. 1924 óta 4 évente rendezik meg, azóta a résztvevő nemzetek száma 9-ről 83-ra bővült.
 

Gabi a hallássérült sportolók vetélkedőin már számos rangos nemzetközi tornán, világversenyen és Európa-bajnokságon képviselte hazánkat és ért el dobogós helyezést, tavaly nyáron a Hallássérültek Európa-bajnokságán a németországi Koblenzben ezüstérmes lett.

A fiatal tehetség gyerekkora óta egyéni és csapat szinten is aktívan versenyez a debreceni Tatár TC színeiben, jelenleg a hazai felnőtt magyar ranglista 15. helyén áll, továbbá vezette a hallássérültek világranglistáját, s ezzel az egyik legeredményesebb debreceni teniszező.

Gábor civilben a Testnevelési Egyetemen sportszervezői szakon tanul, egész évben folyamatosan ingázik Debrecen és Budapest között, hogy mindig optimális körülmények között készülhessen az aktuális kihívásokra. 

Kitartása és eredményei nem csak a debreceni, hanem a magyar sportéletben is kiemelkedő jelentőségűek, illetve jó példát mutatnak abban, hogy megfelelő hozzáállással a különböző célok is teljesíthetők. Az év legnagyobb részében a felkészülés, utazás és tanulás tölti ki az idejét, amit eddig nagy sikerrel egyeztetett össze.

Gabi egyik alapító tagja a Mozgó Cívisért Egyesületnek és jelenleg is aktívan közreműködik az Egyesület programjainak tervezésében és megvalósításában.